Föräldras mardröm

"Ett telefonsamtal till socialtjänsten. Det var allt som krävdes för att Thomas och Jennies två döttrar skulle bli tvångsomhändertagna. Själva blev de oskyldigt anklagade för det kanske mest skamfyllda brott man kan tänka sig – sexuella övergrepp på sina egna barn"

Igår kunde vi läsa på aftonbladet om Thomas och Jennie som fick vara utan sina barn i 68 dagar för att de blev oskyldigt anklagade för sekuella övergrep. Igår kväll fick vi se ett helt program om dem, uppdrag granskning i svt. Jag var helt fast, hur kan man råka ut för detta? Egentligen (som jag förstod det) var det inget tydligt i detta. Systern till Jennie anmälde dem. Men ingen hade sett något, bara hört att Jennie berättade att den största flickan på 6 år hade råkat ta på pappans snopp två gånger, men han hade tagit bort hennes hand. Det kan väl råka hända hos alla familjer? Barnen tänker antagligen inte på att det är mannens könsorgan!

Senare anklagades Jennie för att ha filmat in en pornografisk film på sina barn. Semester på Öland och barnen lekta nakna i sängen. Den ena fickan satt på den andra och kittlade henne på halsen. Då verkade det sekuellt i och med att den ena flickan satt på den andra naken. Mamma Jennie ville göra ett minne av sina glada och skrattade barn som lekte i sängen. En sådan film eller bilder kan jag tänka mig att de flesta familjer har. Barn springer nakna och man tar en bild för att komma ihåg stunden. Inte för att barnet är naket!

De blev friade från allt och efter ett års kamp är de äntligen fria och får ha sina barn. Vilken tur att de haft så bra familj och vänner som hela tiden funnits där och trott på dem.

Jag kunde inte låta bli att fälla en tår igår när föräldrarna blev så lycka att de blivit friade från allt. Jag kunde känna deras stora lättnad när de satt där och grät.

Tänk att det kan bli såhär, efter endast ett samtal så tar socialen barnen. Utan att de visste något, de hade bara hört! 32 dagar i häktet fick Thomas, Jennie blev psykiskt nerbruten och de fick vara utan barnen i 68 dagar!

All stryka till Thomas och Jennie som har klarat att gå igenom detta!


Kommentarer
Postat av: Patricia♡

Sånt här är tragiskt.

Ibland är socialen så himla snabba med att hämta barnen, men här i området där jag bor finns en mamma med en son och hon har fått flera anmälningar på sig men ändå gör socialen inte ett smack. Jo mer än att nästan tala om vem det är som anmält henne!

2011-11-03 @ 11:31:43
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: amanda

Helt sjukt med allt det här!

2011-11-03 @ 12:00:48
URL: http://ajey.blogg.se/
Postat av: Art By Tina/Tina Axelsson

Fy fan vilket sjukt samhälle vi lever i - men o andra sidan - det skulle lika gärna kunna vara sant - så sjukt är det! Denna familj hade bara en jäkla otur - och tur i oturen att det faktiskt inte var sant...

2011-11-03 @ 13:30:29
URL: http://trueborn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0