Jag undrar

Sitter och funderar i denna sekund om den svenska sommaren. Är detta svensk sommar? Det är muligt och regn och inget sommarväder. Hörde att sommaren skulle komma i augusti och september så det får jag hoppas, vill känna av att det är sommar lite i alla fall.

Sommaren är kort, det mesta regnar bort..

HEMMAGJORD LANGOS

Igår bestämde jag mig för att göra hemmagjorda langos. Det blev perfekt och smakade lika bra som köpta. Ni som tycker om langos borde verkligen testa att göra det själv.

Receptet finns här, jag tog bort potatisen då man inte behöver ha den om man inte vill.

Till hade jag olja med vitlök som penslas på degen, gräddfil, rödlök och ost. Så gott!


DEN STORA DAGEN

Idag är det en stor dag för vår lilla by. Det är årets händelse, Sjöbo marknad. Alla som bor i Sjöbo förstår. Tyvärr är inte vädret med oss, det regnar och blåsar men jag läste att det skulle klarna upp i eftermiddag så får verkligeb hoppas på det. Annars blir det nog inte så mycket gående då jag inte är helt frisk och vill inte riskera att bli mer förkyld. Men lite fest blir det iaf :)

och snälla vädergud, ge oss bättre väder!


RENOVERING

För cirka två veckor sen tog vi tag i vårt bord. Jag har velat göra om det nu ett bra tag och nu blev det gjort. Vi hade ett brunt bord innan men det passade inte riktigt in så det blev att slipa ner och måla om och resultatet blev hur bra som helst. Det passar in så bra i vårt kök och jag är nöjd!


Såhär ser det ut på jysk hemsida.


Dags att slipa ner bord och stolar.


Färdig slipat och redo för att målas!


och sen en inte så bra bild men ni ser resultatet och det passar perfekt in i vårt kök!SJUKER

Jag är sjuker, ja ni vet det dära man får varje år. Näsan rinner, halsen känns som en stor klump, ena sekunden svettas man, den andra fryser man.. Det kallas förkylning och det är hur drygt som helst.

Men det finns värre saker, så jag slutar genast att klaga och ska vila nu och bli frisk, för det är mycket roligare!


Champagne, räkor, ost&kexLördagsmys!


Skåne

Måste erkänna att Allsång på Skansen är ett trevligt program och jag kan inte klara på Måns som är skåning och som nämner Skåne hela tiden, helt rätt i mina ögon. Man ska vara stolt var man kommer ifrån och när det är Skåne så är det bara bra. ;)


6 timmar konsert

Nu sitter vi bänkade framför svt 2 för att följa konserten med The big 4 som spelar i Göteborg just nu. Det är Anthrax, Megadeth, Slayer och Metallica och min käraste hade gärna velat vara där men det är faktiskt skoj att de sänder live från konserten. :)


Söndag

Igår var vi i Danmark, hela familjen. Vi åt på Hard Rock Café. Det var supergott, jag åt revben som var supergoda. Han som serverade oss berättade att Iron Maiden hade varit där dagen innan och ätit innan de dragit vidare till Sverige för deras konsert. Hade en trevlig dag, bilder kommer!

Idag har vi fixat köksbordet eller är inte helt klara men får ta det i veckan. Har slipat ner det och har grundat bordet. I veckan blir det att grunda stolarna + måla allt en gång. Sen klart! Kommer bli superbra! Även här kommer före & efter bilder när det är klart.

Mitt problem just nu är att jag inte orkar hämta kameran och koppla in den.. Ibland är man allt för lat!

Lördag

Det är inget fint väder, har regnat. Kanske regnar det än, man ser inte riktigt här uppifrån. Men jag hoppas det slutar för snart ska vi ut på äventyr. Bara det är uppehåll så är jag supernöjd!

Jag önskar er alla en underbar lördag!


Juli, juli månad!

Idag har det den första juli, inte för jag tror att någon har missat det. Är det nu den svenska sommaren är här? Ingen sommarvärme idag, hade jeans på mig, har inte haft det på hela veckan.

Nu ska jag hålla på lite med mitt skapande innan min favorit kommer hem! Ha en härlig fredag!


RSS 2.0