Planering!

Det kommer snart komma upp fler smycken på www.suzetteform.se men kommer mest satsa på det nästa år! Just nu kan ni passa på att köpa en julklapp då ni får 15%! In och fynda!


Nytt i köket





Ljuslykta, skylt, sten i form av ett hjärta som jag fick av Niclas en dag och julunderlägg! Nöjd med mina köp!

Är du frisör?

Är du frisör i Skåne men har ingenstans att jobba? Då kan du hyra en stol på CHN, Ciccis hår&naglar i Skurup! Superfint ställe, så hör av dig till Cicci om ni är intresserade!

http://www.blocket.se/ystad/Klippstol_uthyres_pa_salong_i_Skurup_37286973.htm?ca=23_15&w=0

Klippstol uthyres på salong i centrala Skurup!
Ring för mer info.
0411-40804 Cicci

Klippstol uthyres på salong i Skurup

Äntligen!

Då har jag varit offline några dagar. Men nu är jag på banan igen. Har haft renovering av hemsida och nu är den äntligen klar. Så gå in och kika, 15% rabatt just nu! www.suzetteform.se


Första advent!

Första advent känns för mig väldigt mysigt! Just nu regnar det lite ute och julkänslan finns inte. Skulle sätta upp lite julsaker igår men hittade inte adventsljusstaket, skulle såklart vilja tända det första ljuset idag.

Jag hittade en julstjärna som står på högtalaren, då vi inte har några fönsterkarmar. Tog även fram en röd liten duk och ett juligt fat. Men sen var det stopp!

Imorgon får bli min fixardag, då ska jag strycka gardinerna, som jag verkligen inte orkade göra innan jobb igår. Jag ska se om jag kan köpa något och hänga i fönsterna, något som lyser och ser juligt och mysigt ut! Kanske hittar jag något ikväll på julskyltningen?

Hoppas regnet och blåsten försvunnit innan jag ska bege mig ut ikväll! Ha en mysig advent!

(Nyheterna är igång just nu och de säger att här i Skåne är klass 3 varning och det ska blåsa upp rejält i eftermiddag/kväll. Brr!)

Lunch!

Efter att ha sprungit runt i byn alla fyra affärer för att leta efter en ingrediens som inte finns längre, fick jag reda på när jag var tillbaka i den första affären! Andra tankar inför kvällens matlagning och tror även detta blir mycket bra!

Nu sitter jag äntligen ner och kan äta lite lunch, som består av havregrynsgröt med äppelmos, mjölk och kanel. Låter mer som en frukost. Men jag blev faktiskt sugen på detta, konstigt nog!


FAST!

Här hände inget igår. Är fast i designträsket och försöker få till något bra. Det tar ganska lång tid om det ska bli exakt som man vill. Mitt mål är att vara klar innan december och det tror jag att jag klarar av lätt!

Ikväll ska vi testa någon ny maträtt, har inte bestämt vilken än men recept kommer upp när vi ätit den!

Vet ni någon bra företagsblogg? :)


Laleh - Alla vill till himmelen

Laleh – Alla vill till himmelen men ingen vill dö


Speciella datum!





Enkelt är oftast bäst! 
www.suzetteform.se
 


Taco



I min taco har jag köttfärs, sallad, gurka, majs, ost, tacosås & creme fraiche. Mjukt eller hårt bröd!

Brukar ni ha något speciellt i er taco som ni vill tipsa om?


Webshop!


Dumle Gingerbread



Dumle Gingerbread
Köpte dessa igår för att testa. Min första tanke var att inget kan vara fel. Dumle och pepparkaka, mums! Jag tycker att pepparkakssmaken kommer när man tuggat på dumlen ett tag och eftersmaken är pepparkaka. Absolut inget fel! Värd att testa!


www.matbloggar.net


Snabb kola



Snabb Kola

100g margarin
2 dl socker
1 dl sirap
4 msk mjöl
2 msk kakao

Smält ihop allt i en gryta på låg värme. Låt småkoka i cirka fem minuter. Gör ett kulprov för att se om kolan är färdig. Vad kulprov är kan ni läsa här.

Ta lite olja på ett bakplåtspapper och häll ut kolan i lagom tjocklek. Låt stela i kyl eller frys!

TIPS: Om ni inte gillar kakao så mycket ta 1 msk kakao och 1 msk oboy eller 2 msk oboy. Jag själv använder en av varje. Supergott!

Sista dagen för tävling!

Idag är det sista dagen för tävlingen i samarbete med Ninnie där ni kan vinna en valfri tavla från www.suzetteform.se. Gå in på Ninnies blogg och läs hur ni ska göra. Om ni vill komma direkt till tävlingsinlägget tryck här! Så gå nu in och tävla så ni kan vinna en gratis tavla!

LYCKA TILL! Vinnaren dras imorgon!


Beställning!

Fick en större beställning av en person idag som ville ha 25 stycken skyddsänglar som hon ska ge till hennes grupp med barn på församlingshemmet till jul! Superbra idé och alla barnen kommer bli så glada!

plus att pengar till barncancerfonden kommer in! :)


Snabb fisk & räksoppa



Snabb fisk & räksoppa

1 st fänkålshuvud
1 squash
1 st broccolihuvud
krossade tomater
2 dl vatten
250g räkor
500g torsk
persilja
1 apelsin, saften i grytan
250g kesella med rivet apelsinskal i, en klick på soppan!

Tips: Man kan ha kesella utan apelsinskal, ta inte för mycket apelsinskal om ni inte tycker om det så mycket för det blir en stark apelsinsmak!


NY BLOGG!

Nu är jag trött på alla vardagsbloggar, alltså dem flesta! Jag har nu bestämt mig vad min blogg ska handla om. Som ni ser i headern, smaskiga recept och hantverk i form av grafisk design & smycken (suzetteform). Ibland kan det hända att där kommer in något annat litet men inte ofta! Men mat & hantverk tycker jag om!

"idag har jag varit och handlat".. inget sådant kommer ni få läsa här! Så nu vet ni hur det ligger till! Detta ska inte vara en sådan tråkig vardagsblogg! Utan den ska ha innehåll som handlar om något speciellt!

Så tycker ni om smaskiga recept eller hantverk! Välkomna till min nya blogg!

små söta!


Retur

Tyvärr var stövlarna jag beställt från Style by Tyra inte alls bra. De var supersnygga men jag fick knappt i foten och när jag fick ner den så var de för små! Typiskt! Så det blir att skicka tillbaka dem! Tycker det är lite tråkigt men så får det blir! Inte lönt att jag testar en storlek större eftersom jag först hade sådant problem med att få ner foten!

Haley Black i gruppen Skor hos Style by Tyra AB (SH5Ar)


Veckans modell!

För ett tag sedan skickade jag in min mamma till en tävling om veckans modell! Hon har pratat länge om att hon vill göra något, speciellt med håret! och nu vann hon!

Så glad att hon vann. Jag känner mig som en riktigt snäll dotter! :)



Om ni trycker på bilden kommer ni till hennes facebooksida! Kika in bilderna. Hon är extremt duktig, kolla in hennes bilder på naglar! Om ni bor nere i Skåne eller har vägarna förbi boka tid hos Cicci! :)

http://www.ciccichn.se/index.html

Style by Tyra



Precis hämtat ut ett paket från posten!


ÅRETS JULKLAPP!



En matkasse! Ska ni köpa en matkasse till någon?


Beställa byxor?

När det gäller att beställa kläder på internet kan jag vara lite fundersam. Mest över storlekar och hur det ser ut i verkligheten. Men mest handlar det om byxor. Har aldrig beställt byxor på internet. Storlekar på byxor kan skiljas så mycket, så hur ska man veta vilken storlek man ska ta? Jag vill beställa nya byxor, men orkar inte men massa returer sen!

Någon av er som har erfarenhet av att beställa byxor på internet? Har det varit rätt storlek när ni fick hem dem? Var kvalitet som ni tänkt er?

Olivia Black Jeggings Olivia Unwashed Jeggings


Vad är det som spökar?

Tisdagen är här, välkommen precis som alla andra dagar!

Det är något konstigt med min kropp, något som spökar. Jag hoppas inte det är någon sjukdom som spökar. Har inte tid att bli sjuk, men det har säkert ingen annan heller. Idag ska jag bara ta det lugnt, kanske blir en motionsrunda och ikväll blir det jobb!

Jag är trött, även om jag precis gick upp! Godnatt igen?


Vi två, föralltid!



Armbandet köpte jag i Australien med mitt & Niclas namn i! <3


Telefonen ringer!



Godmorgon gott folk!! Telefonen ringde imorse och jag ska snart iväg och jobba 10-16. Lagom tid sådär mitt på dagen. Utom att jag känner mig trött och nyser hela tiden. Hoppas det bara är några morgonnysar! ;)

Under tiden kan ni lyssna på denna låt, gott folk!


Jag drar!

Mikael Wiehe – Jag drar

Så mycket bättre! Är det bästa programmet. Igår när det var Timbuktus dag så vill jag ett plus till Mikael Wiehe när han sjöng jag drar. Tyckte det var riktigt bra!


Kalkonen smet

Farsdag firades hos morfar som alltid. Vi firade även att han snart fyller år. Den blev kalkon, äppelkaka med vaniljsås! Mums. Så nu är vi mätta och trätta!





Sista bilden är vaniljssås med äppelpaj och inte tvärtom! ;)


En speciell dag


NYTT LEVERANSSÄTT!

Nu har SUZETTEFORM uppdaterats med ännu ett leveranssätt. Nu kan ni välja att antingen få tavlan skickat färdigtryckt hem till dörren eller att tavlan skickas som en fil till din mail och att du själv skickar den till tryck sen.

Hoppas detta kommer uppskattas med fler möjligheter! :)



www.suzetteform.se


Ett köp

Vi har varit ute på en liten tur idag. Var på jysk och skulle titta på en bänk vi vill ha, men den var lite låg. Får se om vi hittar någon annan bra. Körde sedan till Ystad, in en sväng på ÖB, Rusta och Leander/Perssons för att sedan hälsa på Niclas bror som har köpt lägenhet i Ystad. En renoveringsobjekt, men ska bli skoj att se när det blir klart.

Ett köp gjordes idag, eller två rättaresagt! Schamp&Balsam från Bobby´s. Har aldrig testat, men läst att det ska vara bra. Någon som har erfarenhet av Bobby´s produkter?


Planering!

Planerar massa saker och idag börjas tillverkning av nya tavlor till hemsidan. Vi får se vad det blir för några men har flera olika ideér så det ska nog bli något jättebra! Under tiden kan ni gå in och spana på tavlorna som finns på SUZETTEFORM!

Kom ihåg att om ni köper ett änglasmycke så går 10 kronor till barncancerfonden!


Jordgubbar!



Tittar igenom arkivet och fann denna bild. Detta gjorde mig extremt sugen på paj och just denna smulpajen är den godaste som finns! Har aldrig lagat eller ätit en godare! Kanske blir det en sådan ikväll?

Recept finns här!


Nu kommer kylan!

Godmorgon!

Morgonrunda och frukost är avklarad. Kylan börjar nu komma till oss. Frost på bilrutorna och det känns i ansiktet att kylan står till. Min bror skulle även salta vägarna idag. Så det är ett tecken!

Innan jag gör nästa knop för dagen ska jag ligga lite här i soffan, kolla runder lite och läsa lite i bokenjag håller på att läsa. Så himla bra är den!

Annars hade vi inga speciella planer för dagen, än! Men vi brukar klara oss bra ändå!

Ska ni göra något speciellt idag? Lördag och allt!

En vecka kvar!

En vecka kvar! Glöm inte tävlingen i samarbete med http://ninniejohanna.blogspot.com/ där ni kan vinna en valfri tavla från www.suzetteform.se. Gå in på Ninnies blogg och läs hur ni ska göra. Om ni vill komma direkt till tävlingsinlägget tryck här! Så gå nu in och tävla så ni kan vinna en gratis tavla!


Halo



Bjuder på en bra låt såhär nu när fredagskvällen närmar sig! och världens bästa serie!


SAMARBETE!

Har nu lagt till lite info om samarbete på suzetteform. Otroligt roligt med samarbete så om du är intresserad tryck in på sidan och läs eller för att komma direkt till kontakt tryck här!

Hoppas vi hörs!

111111

Idag är det en annorlunda dag, eller egentligen är det som vilken som helst men det är 111111 och det händer inte ofta det! Händer bara en gång, alltså idag! Kan tänka mig att det är många som förlovar sig eller gifter sig idag för att ha en roligt och annorlunda datum!

Vet ni något speciellt som händer idag? Ska ni fira något? Göra något?



Duvorna tar tunnelbanan

Hörde på radion imorse, där pratade de om att duvorna tar tunnelbanan från farstastrand till farstacentrum. Hur kan detta komma sig? Hur kan duvorna kommit på detta? De sa att det stod i metro tidningen, men hittade inget?

Men om nu detta är sant måste jag beundra duvorna, vilka kloka djur de måste vara som kommer på att istället för att flytta tar vi tunnelbanan. De visste exakt var de skulle gå av och stod och väntade på perrongen tills det var dags att gå på.

Låter lite konstigt men ändå sjukt roligt! De skämtade om att de hade frågat en presschef som hade svarat att det fanns fler cafeér och bageri i centrum så det fanns fler smulor att äta!

Om något läst detta eller sett, stämmer det verkligen? Jag blev extremt nyfiken!



Godkänd!

Var och besiktigade bilen imorse och den gick igenom galant, härligt. Så slipper man tänka på det. Har även hunnit med att gå en runda med Johanna och handlat lite nödvändiga saker. Nu tänkte jag ta det lite lugnt innan man ska ut igen.

Det känns inte alls som fredag, men det är fredag, en fredag som är kall och det blåser!

Har ni fredag i blodet? Är helgen här nu?

BOKTIPS!




"Marie berättar i Annandagen om familjens resa till Thailand, om hur de får återvända till Sverige utan sin dotter Paulina. Hon skriver öppet om alla känslor som hon upplever i samband med tsunamin. Vi får även ta del av hur familjen tar sig tillbaka till en fungerande vardag... "

Jag kan bara läsa verklighetsbaserade böcker. Är ingen bokmal därför funkar inte overkliga böcker. Men sådana som denna boken är perfekta för mig. Även om de är hemska och att man egentligen inte vill att sådana saker ska hända så blir jag helt fast. Håller just nu på att läsa denna bok. Har läst 4 eller 5 kapitel men vet redan att det är en bok jag komma läsa ut innan den ska lämnas tillbaka. Skriver om boken mer när jag läst ut den!


Med posten



Idag kom nya numret av Allt i Hemmet. Ska därför lägga mig i soffan nu och bläddra i den.
Hoppas där står mycket bra i månadens tidning!


Följ bloggen

Har nu gjort en liten knapp i menyn till höger som ni kan trycka på om ni vill följa bloggen med bloglovin!
Tyckte det var dags att börja använda nu igen!



ps: någon som vet hur man ser om någon följer ens blogg med bloglovin? Jag hittar inte det!


Såhär var thaimassagen!

Eftersom jag aldrig varit på thaimassage visste jag inte riktigt hur det var. Vilka kläder skulle man ta av sig. De kan inte så bra svenska men jag förstod att jag skulle ta av allt utom trosorna. Det var en ny kvinna som masserade mig idag som inte kunde någon svenska alls men det gick bra ändå för man pratar inte så mycket. Hon knådade ryggen, armarna, hela benen, hårbotten och lite i ansiktet. Det var superskönt men jag hade önskat att hon hade knådat lite mer på axlarna där jag alltid skapar knutor. Men jag visste inte hur uppläget var annars hade jag kunna nämna att jag ville ha lite mer där. I slutet fick jag lite på axlarna men inte så det trycktes ut riktigt så mycket som jag vill. Men över till thaimassagen, det var underbart skönt. Inte ofta man får massage på ben & armar men det gjorde verkligen susen. Så ett plus för dagens massage!


THAIMASSAGE!

Nu sticker jag iväg på en timmes thaimassade. Har aldrig varit på det så det ska bli spännande! Har varit hos denna thaimassören innan men har endast gått på rygg/axlar så vi får se vad som är annorlunda nu. Ser framemot en hel timmes njutning och hoppas jag känner mig som en ny människa sen!



Det fattas bara utsikten!

Nya skor!



Någon som har tips var man hittar snygga skor? Jag skulle vilja ha några av dessa ovan eller liknande! Känner ett stort behov just nu efter höst/vinter skor! Innan snön lägger sig riktigt då de rejäla vinterskorna åker fram!


Något jag älskar

I rubriken kan man få många tankar. Men det jag egentligen pratar om är att måla naglarna. Nu när jag har jobbat har jag inte haft målade naglar. Jag hade det sist för cirka 2 veckor sen i 2 dagar. Men det är inte likt mig, har alltid målade naglar och gillar att ha det. Så nu när jag är ledig några dagar får man passa på. Men jag tycker det har blivit svårare att välja vilken färg.. Jag har en del i min lilla box. Kanske blir det rött idag eller silver?

Har ni något som ni älskar att göra?


04,11

04,11 hörde jag något vid vår ytterdörr och att någon skulle lägga ner något i facket. Förstod inte vad eftersom vi har postfack på första våningen nu och vi ska inte få något in i dörren. Det slog mig efter en liten stund att det kanske var en morgontidning, ibland delar de ut gratis! Så jag gick upp och såg att det var morgontidningen. Men jag undrar fortfarande varför tidningsbäraren tar sig upp till tredje våningen för att lämna tidningen när han inte hade behövt gå ett enda trappsteg, utan lagt den i postfacket där nere..

Men jag klagar inte för då kunde jag bläddra lite i tidningen imorse, annars hade man sett den i eftermiddag när man skulle hämtat posten. Kanske var det de den snälla tidningsbärare tänkte på?


Pannkakor!



Dagens middag! Nu drar jag snart och jobbar några timmar!


TID BOKAD!


TIPS!

Blogglista.se

Personligt
 
Bloggparaden
 
BlogRankers.com 

Reggad på Commo.se
 
bloggtopplista


Glöm inte bort tävlingen hos Ninnie där ni kan vinna en valfri tavla från www.suzetteform.se. Gå in på Ninnies blogg och läs hur ni ska göra. Om ni vill komma direkt till tävlingsinlägget tryck här! Så gå nu in och tävla så ni kan vinna en gratis tavla!


Tungt bakom ögonen

Mina ögon är tunga och jag är trött även om jag sovit. Jag vaknade 23,50 och var genom svettig. Hade då sovit cirka 30-45 minuter. Ingen aning om vad jag drömt. Men hela jag var en pöl. Jag kände hur det rann längs bröstkorgen och naken och ryggen. Lakanet var helt blött! Funderar fortfarande på vad jag drömt som gjort mig såhär? Det är i alla fall ingen härlig känsla när man vaknar upp! Somnade senare om när jag och sov hela natten lång. Märkte inte ens när min käraste gick och la sig som jag alltid brukar vakna av annars!

Helt enkelt en ovanlig natt för mig! 

God frukost!



Fröbröd med skinka och avokado!


Äntligen är den här!

Jag älskar denna tiden. Pepparkakorna kommer fram i hyllorna och när jag handlade i veckan såg jag att pepparkaksfilen hade kommit. Jag är överlycklig!


Tisdag!


Det fattas!



Jag har fortfarande inte ätit kräftor i år. Jag som älskar kräftor och tycker det är supergott och mysigt när man sitter där och pillar. Det går fortfarande att köpa kräftor. Kanske ska jag göra det till helgen? Är fortfarande sugen!


Längtan!



Längtar till värmen! Var ska man resa?


Påminnelse!

Tänkte bara påminna om tävlingen http://ninniejohanna.blogspot.com/ där ni kan vinna en valfri tavla från www.suzetteform.se. Gå in på Ninnies blogg och läs hur ni ska göra. Om ni vill komma direkt till tävlingsinlägget tryck här! Så gå nu in och tävla så ni kan vinna en gratis tavla!


Thaikyckling med kokosmjölk och grönsaker



4 portioner

4 kycklingfiléer
2 msk rapsolja
2 rivna vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära
salt och vitpeppar
1 röd paprika
1 gul lök
10-12 sockerärtor
1 burk kokosmjölk, 400ml
1 tsk röd currypasta
1 msk honung
saften av ½l ime
10 minimajs
½ broccolihuvud

1. Skär kycklingen i mindre bitar. Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar. Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.

2. Skär paprika och sockerärtor i bitar. Skala och skiva löken. Värm en wok eller en stekpanna. Lägg i kycklingen och bryn i några minuter.

3. Tillsätt paprika och lök och stek ytterligare någon minut. Tillsätt kokosmjök, cuttypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.

4. Lägg i majs, sockerärtor och broccoli och koka i 3 minuter före servering. Smaka av med mer currypasta om det behövs.

5. Dekorerna med koriander och cashewnötter. Servera med råris eller basmatris.

Jag hade bulgur till, funkar också jättebra!

Nu är det kväll!

Jag är helt slut just nu. Måste ha energi och väntar på att maten ska bli klar. Har jobbat från 10-16 idag och sedan blev det en promenad direkt efter. Skönt man kom ut direkt.

Vi ska äta thaikycklinggryta idag, supergott, så kommer bjuda på receptet sen. Lovar att ni blir nöjda om ni testar det. Jag älskar att testa nya maträtter, detta är andra gången vi äter denna!

Imorgon blir det jobb 9-18, så en lång dag väntar och det innebär att denna kvällen blir bara lugn, soffläge!


Min kärlek!



Finns det något finare än kärleken?
Tycker bilden ser ut som jag är tillsammans med värsta gangstern, men låt inte tatueringen säga allt! Han är världens mysigaste och bästa pojkvän!


Bebis!



Denna bild får mig att känna mys! Lilla Vincent, som faktiskt är 1 år och 8 månader snart!


FÖRSTA BILDEN



Den första bilden som jag har uppladdat i mitt arkiv här på bloggen är en bild på mig och min bror för längesen, vi var på bonbonland i Danmark. Tror nog vi hade riktigt roligt, ser ut så! Jag vill till något nöjesfält, vill åka karuseller!


Vad ska jag baka idag?

Jag är supersugen på att baka något idag, men vet inte vad. Vad kan där bli för smarrigt av våra ingredienser vi har hemma? Ska söka runt lite på internet och se om jag hittar något toppen recept, eller kanske i någon tidning jag har hemma! Skulle vara kul att göra något som jag aldrig testat innan!

Jag funderar dock på att göra fröbrödet idag, så himla gott det är. Recept på fröbrödet har ni här!


Gårdagens mat



Så enkel mat men så gott. Mini kycklingklubbor, skruvade potatis, stekt svamp, broccoli och creme fraiche med paprika & chili smak. Stänkte ner några droppar lime också. Mums! 


Söndag

Godmorgon alla söndags pigga människor!

Jag har varit vaken sen 08,30 och har sedan dess hunnit med frukost och 50 minuters promenad. Sitter nu här och ska kolla runt lite på allt möjligt som faller mig in.

Tror att dagen blir en riktigt söndagsdag, inget vettigt gjort och ingen förlust? Vet inte vad jag menade med det?

Bloggar jag läser

På senaste tiden har jag börjat läsa och leta efter nya bloggar. Fastnar för en del mammabloggar. Det är så mysigt att läsa dem och man känner oftas hur mysigt det är med familj.

Kanske är det för man närmar sig själv (inte gravid & det tar nog något år till) som man tycker om att läsa dessa bloggar! Jag vet inte, men läser fler och fler!

Sedan finns det matbloggar, som man inte kan sluta läsa. Där är så mycket gott och jag älskar mat så de bloggarna är härliga. Oftast fina bilder också!

Sen finns det dem stora bloggarna som, Tyra, Kenza, Stina-Lee, Blondinbella osv.. Tycker mest om Tyras och det är den jag läser mest. De andra kan det gå dagar mellan. Blondinbella har jag aldrig läst förr men gör nu ibland. Gillar hennes entrepenörskap och allt hon klarar av att göra! Starkt och jag blir själv peppad!

och sen några andra också som jag har fastnat förr..

Nu hörs det som jag läser väldigt många. Men det gör jag inte, några läser jag varje dag och några ibland och oftast läser jag nya bloggar jag hittar under dagen!

Vilka läser ni?

Doppa!



Äntligen är det dags för pepparkakor! Något som är himla gott är att doppa pepparkakorna i mjölk. Men det är lätt att man råkar äta för många! Men så gott!


NEJ!

Jag är vaken! Jag vill sova, men jag kan inte somna om. Jag var trött på jobbet igår efter en dag på Ikea och i stan. Så jag hade hoppats att sova riktigt skönt denna natt. Men så blev det inte. Ligger nu i soffan, ska faktiskt försöka somna om men känns inte lnte så lönt!

Får väl ligga här till halv nio, ut och gå och köpa hem frukost till oss så vi kan ha en mysig frukost stund tillsammans, jag och min käraste! Det är mysigt!

Dagens köp

Det blev lite små saker från Ikea idag. Ljus så jag klarar mig i vinter, ett julljus med luft pepparkaka som kommer fram när julen närmar sig, röda servetter, diskbortse, sådan man har lös te i (minns inte vad det heter) och pepparkakor. Teet fick jag av mamma som hon hade hemma då hon inte gillade det så mycket!

Nu ska jag ta det lugnt i soffan lite innan jobb väntar! Ha en trevlig fredag!


TÄVLING

Håller just nu en tävling tillsammans med http://ninniejohanna.blogspot.com/ där ni kan vinna en valfri tavla från www.suzetteform.se. Gå in på Ninnies blogg och läs hur ni ska göra. Om ni vill komma direkt till tävlingsinlägget tryck här! Så gå nu in och tävla så ni kan vinna en gratis tavla!


Utflykt

Godmorgon!

Det blir frukost på Ikea idag. Jag och mamma iväg till Ikea, stadium och kanske någon annan affär som ligger runtom. Jag har en liten handlelista till Ikea. Ramar, skohorn (vårt har spruckit), ljus och kanske någon julsak. I år vill jag att vi ska ha det riktigt juligt och mysigt här hemma. Så ska se om jag hittar något bra!

Hoppas dagen blir bra för oss och för alla er andra!


Torsdagskvällens tv

Varför är där aldrig något bra på tv på torsdagar? Det blir en film ikväll istället när min käraste kommer hem! Han har fixat massa filmer. Hoppas där är någon jag kan gilla och inte drömmer mardrömmar om!

Det mysiga med hösten (egentligen vinter) är att man tänder massa ljus, tar en kopp te och njuter av det mysiga i soffan. Så får min kväll se ut! Mysfaktor!

Vad tycker ni är extra mysigt denna årstid?


Perfekt att ge bort


Perfekt att ge bort en personlig tavla i födelsedagspresent eller julklapp! www.suzetteform.se

Föräldras mardröm

"Ett telefonsamtal till socialtjänsten. Det var allt som krävdes för att Thomas och Jennies två döttrar skulle bli tvångsomhändertagna. Själva blev de oskyldigt anklagade för det kanske mest skamfyllda brott man kan tänka sig – sexuella övergrepp på sina egna barn"

Igår kunde vi läsa på aftonbladet om Thomas och Jennie som fick vara utan sina barn i 68 dagar för att de blev oskyldigt anklagade för sekuella övergrep. Igår kväll fick vi se ett helt program om dem, uppdrag granskning i svt. Jag var helt fast, hur kan man råka ut för detta? Egentligen (som jag förstod det) var det inget tydligt i detta. Systern till Jennie anmälde dem. Men ingen hade sett något, bara hört att Jennie berättade att den största flickan på 6 år hade råkat ta på pappans snopp två gånger, men han hade tagit bort hennes hand. Det kan väl råka hända hos alla familjer? Barnen tänker antagligen inte på att det är mannens könsorgan!

Senare anklagades Jennie för att ha filmat in en pornografisk film på sina barn. Semester på Öland och barnen lekta nakna i sängen. Den ena fickan satt på den andra och kittlade henne på halsen. Då verkade det sekuellt i och med att den ena flickan satt på den andra naken. Mamma Jennie ville göra ett minne av sina glada och skrattade barn som lekte i sängen. En sådan film eller bilder kan jag tänka mig att de flesta familjer har. Barn springer nakna och man tar en bild för att komma ihåg stunden. Inte för att barnet är naket!

De blev friade från allt och efter ett års kamp är de äntligen fria och får ha sina barn. Vilken tur att de haft så bra familj och vänner som hela tiden funnits där och trott på dem.

Jag kunde inte låta bli att fälla en tår igår när föräldrarna blev så lycka att de blivit friade från allt. Jag kunde känna deras stora lättnad när de satt där och grät.

Tänk att det kan bli såhär, efter endast ett samtal så tar socialen barnen. Utan att de visste något, de hade bara hört! 32 dagar i häktet fick Thomas, Jennie blev psykiskt nerbruten och de fick vara utan barnen i 68 dagar!

All stryka till Thomas och Jennie som har klarat att gå igenom detta!


Nytt drömhus

Jag kan inte släppa tankarna från huset. Var det någon av er som såg Jesper Parneviks hus i Florida igår? Vilken drömhus! Så hade jag lätt kunnat tänka mig att ha. 1800kvm stort, egen pool, strand och brygga till sin båt. Han var med i programmet Berg flyttar in. Jag är helt fast! Vad ska jag göra för att kunna bli så rik och kunna köpa ett sådant hus med det läget?



NYA KLÄDER!

Vad sugen jag är på lite nytt. Har inte handlat nya kläder på månader nu och jag är så himla suugen på lite nytt. Nästa gång jag ska handla har jag tänkt handla på internet från butiken rutstore.se. Superfina kläder, har dock aldrig beställt där innan. Men snart är det dags!

  

Vinter!

Till Sanna som har tagit bort sin blogg, tråkigt nog, jag vill ha vinter, jag vill ha snö! :) men bara lagom mycket!


Grå och trist

Hela dagen har varit grå. Det är grått ute och orken är borta. Men om ett tag ska jag ta tag i mig och ut på långrunda med mamma. Kommer kännas skönt att komma ut och få luft. Det är inte ett dugg kallt ute fastän det är november. Har för mig att det brukar vara kallare såhär års?

Hur är vädret hos er? Är det vinter?

Drömmer mig bort

Sitter och tittar på resor och drömmer mig bort. Vill ha en resa bokad så man har något att lägta till. Att få komma bort en vecka och bara ha inget planerat, ta dagen som en kommer. Ligga vid poolen, stranden, ut på utflykt och massa annat mysigt och roligt. Det är vad jag längtar efter just nu!

Har ni några bra resetips som man kan resa till i januari eller februari?



BARNCANCERFONDEN



www.suzetteform.se


Vaniljmunk

I fredags när det var marknad i byn så köpte mamma munkar till oss. Det är inte ofta man äter munkar, det blev vaniljmunkar och han som sålde den påstod att vi här nere i Skåne inte åt något annat än vaniljmunkar. Han sålde även hallon och äpple. Han var även så snäll och bjöd på en vanlig ringmunk.

Munkarna är slut och jag kan meddela att det kanske blev någon för mycket men nu äter jag inte det på ett tag. Lagom är bäst!


Prosit

Godmorgon!

Som jag drömde inatt, vi såg en film igårkväll som var thriller/skräck och såklart drömde jag massa hemska saker om knivar och mord. Så när jag vaknade upp vid 5 kunde jag knappt somna om. Så jag är faktiskt lite trött nu efter denna natt!

Ska försöka bli lite pigg nu och sen bege mig ut på en lång och snabb runda. Tror faktiskt det är ganska varmt ute idag. Nu blir det att titta på det gråa vädret! Regn, muligt och lite sol!


RSS 2.0