Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Den bästa smulpajen jag någonsin har smakat!



Antal portioner: 4-6

Till servering: Vaniljsås, glass eller kesella

Tips: Går bra med bara jordgubbar eller rabarber. Går även bra att göra med jordgubbar och hallon eller någon annan frukt som ni tycker passar bra.

Ingredienser

100g smör
3 msk strösocker
1½ dl havregryn

Fyllning

Ca 400g späd rabarber (ca 7dl skivad)
½ liter skivade jordgubbar
1½ dl strösocker
1½ msk potatismjöl

Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull.
Rör ner socker, vetemjöl och havregryn (jag brukar göra det i en vanlig plastskål istället)

2. Skiva rabarbern tunt.
Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl.
Bred ut fyllningen i en form och strö över smuldegen.

3. Grädda pajen på 225 grader i cirka 15 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0