Smulpaj med rabarber och jordgubbar
Den bästa smulpajen jag någonsin har smakat!
Antal portioner: 4-6
Till servering: Vaniljsås, glass eller kesella
Tips: Går bra med bara jordgubbar eller rabarber. Går även bra att göra med jordgubbar och hallon eller någon annan frukt som ni tycker passar bra.
Ingredienser
100g smör
3 msk strösocker
1½ dl havregryn
Fyllning
Ca 400g späd rabarber (ca 7dl skivad)
½ liter skivade jordgubbar
1½ dl strösocker
1½ msk potatismjöl
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull.
Rör ner socker, vetemjöl och havregryn (jag brukar göra det i en vanlig plastskål istället)
2. Skiva rabarbern tunt.
Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl.
Bred ut fyllningen i en form och strö över smuldegen.
3. Grädda pajen på 225 grader i cirka 15 minuter.
Kommentarer
Trackback