Kycklingwok med grönsaker och salta jordnötter

Fräscht och gott med wok och grönsaker!



Antal Portioner: 4

Till servering: Ris

Ingredienser

3 kycklingfiléer
1-2 tsk japansk marinad på flaska, t.ex. teriyaki
3-4 msk rapsolja

Grönsaker:

1-2 röda lökar
2 röda paprikor
1 purjolök
1 huvud isbergssallad
3 msk sweet chilisås
1 dl salta jordnötter

Gör så här:

1. Skär kycklingfiléerna i skivor och blanda med marinaden.

2. Skala, dela och strimla rödlöken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i 1-2 cm stora bitar. Ansa, snitta, skölj och skär purjolöken i bitar. Grovhacka sallaten.

3. Woka/fräs kycklingfiléerna i hälften av rapsoljan under omrörning i ca 10 minuter. Ta upp kycklingen på en tallrik.

4. Hetta upp resten av oljan. Lägg i rödlök, paprika och purjolöken och fräs ca 3-5 minuter. Blanda i kycklingen och sallaten och fräs under omrörning i ca 5 minuter. Ringla över sweet chilisås och blanda runt. Strö över de salta jordnötterna och servera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0