Kycklingpasta med svamp
Kyckling, pasta och svamp blandat tillsammans. Det gör så att smaklökarna blir nöjda.
Antal portioner: 4
Ingredienser
4 portioner pasta
2 kycklingfiléer
1 msk grillkrydda
1 purjolök
3 msk olivolja
½ hönsbuljongtärning
2 dl grädde
1 liter svamp (går bra med champinjoner, kantareller eller någon annan sort)
Salta och peppra efter behov
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, låt den rinna av i ett durkslag och håll pastan varm.
2. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda den med grillkryddan. Skölj och skiva purjolöken.
3. Stek kycklingen i en stekpanna i oljan, ca 10 minuter. Blanda i purjolöken och fräs den under omrörning ca 3 minuter. Smula över buljongtärningen och ringla över grädden. Låt sjuda 2-3 minuter.
4. Stek svampen hastigt i oljan tills den ”knäpper” och har fått fin färg, i stekpanna på hög värme i ca 10 minuter. Blanda kycklingen och purjon med pastan och svampen och låt bli genomvarmt. Peppra efter behov!