Färsbullar med rostade grönsaker
Rostade grönsaker, både gott och nyttigt!
Antal portioner: 4
Till servering: Blanda mild yoghurt med pressad vitlök.
Ingredienser
Grönsaker:
500 g morötter
1 zucchini
2 msk olja
Salt och peppar
Bullar:
3 msk hett vatten
1 tsk salt
1 gul lök
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk malen koriander
400 g färs (bland- eller nötfärs, ta vad du har hemma, det funkar lika bra)
2-3 msk olja
Gör så här:
1. Koka det heta vattnet.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötterna och skär dem i stavar. Blanda med oljan, salta och peppra. Bred ut motötterna på en plåt med bakplåtspapper på. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.
3. Skär zucchinin i stavar. Ta ut plåten med morötter ur ugnen efter 15 minuter och blanda zucchinin med morötterna. Ta in plåten i ugnen i cirka 10 minuter.
4. Blanda det heta vattnet med salt, finriven lök, pressad vitlök, koriander och svartpeppar. Blanda i färsen. Forma färsen till bullar och stek dem i oljan tills de är genomstekta.
5. Servera med de rostade grönsakerna och den milda yoghurten med vitlök.